Katı Şampuan Hakkında Her Şey

21-10-2021 03:21
Katı Şampuan Hakkında Her Şey

 

BABOON KATI ŞAMPUAN HAKKINDA HER ŞEY

 

İki yıldan fazladır ürettiğimiz, harika dönüşleriniz ile sürekli geliştirerek son haline getirdiğimiz Baboon Katı Şampuanlar ile ilgili sizlerden sıkça aldığımız soruları derledik.

Henüz katı şampuan ile tanışmadıysanız, katı şampuan kullanıcısı olmanıza rağmen detaylı bilgiye sahip değilseniz veya son zamanlarda çokça duymaya başladığınız katı şampuanlar hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız; bu yazımız sizler için.

 

Katı Şampuan Nedir?

 

Baboon Katı Şampuan, sabun içermeyen, geleneksel sıvı şampuanların konforunu aratmayan, temiz içerikli, doğanın plastik atık yükünü arttırmayan, konsantre, vegan, hayvanlar üzerinde test edilmeyen, tamamen el yapımı, bolca köpüren, etkili temizleyen, her saç tipine hitap eden, katı formlu, yeni nesil bir şampuandır.

 

Katı Şampuan Kimler İçindir?

 

Temiz içerikli bir şampuan kullanmak isteyen, kullanırken doğaya ve canlılara zarar vermekten imtina eden, sık seyahat eden; seyahatlerinde sıvı şampuan taşımanın zorluklarından kurtulmak isteyen, sadece kendisinin değil tüm ailesinin kişisel bakımını temiz içerikli ürünlerle sağlamasını isteyen, tek ürünü ailecek kullanabilmek isteyen herkes; anneler, babalar, veganlar, hassas ciltler, bebekler, çocuklar, yetişkinler, patili dostlar. ..

Baboon Katı Şampuanlar 4 çeşittir. Zeytin Katı Şampuan, Baby Katı Şampuan, Kömür Katı Şampuan ve Sakura Katı Şampuan.

Kuru/Normal ve ince telli saçlarınız için Baby Katı Şampuan,

Yağlı/Normal ve sebum dengesine ihtiyaç duyan saçlarınız için Kömür Katı Şampuan,

Kuru/Normal/Boyalı veya kabarık saçlarınız için Sakura Katı Şampuan,

Saç tipiniz Normal ise veya kararsız kaldı iseniz de her saç tipine hitap eden Zeytin Katı Şampuan kullanabilirsiniz.

 

Katı Şampuan Nasıl Kullanılır?

 

Güzelce ıslatılmış saçta birkaç tur çevirin, şampuanı bırakın. Islak saçınıza masaj yapmaya başlayın. Bu esnada bolca köpürdüğünü göreceksiniz, 30 sn – 1 dk masaj yapmaya devam edin; ardından su ile durulayın. Katı şampuan bolca ve kolayca köpürür, hızla durulanır.

Duşta tek yıkama yeterli olacaktır.

Öncesinde yağlı bir saç bakım maskesi uyguladıysanız çift yıkama yapabilirsiniz.

 

Katı Şampuan Nasıl Muhafaza Edilir?

 

Duştan sonra dibinde su birikmeyen bir sabunlukta muhafaza edilmeli ve duş boyunca üzerine su akmamasına dikkat edilmelidir.

Yazın buzdolabına koymaya, her duş sonrası kurulayıp kaldırmaya, kesip bölerek daha ekonomik yapmaya çalışmayın.

Kapalı kutularda muhafaza etmeyin.

Dibinde su birikmediği doğru bir ortamda kısa sürede kendiliğinden kuruyacaktır.

 

Katı Şampuanların Kullanım Ömrü Ne Kadardır?

 

Elbette ki kullanım şekli, saç uzunluğu, kullanım sıklığı, kullanan kişi sayısına göre değişecektir. Fakat bir genelleme yapacak olursak bir bar katı şampuan (95g) , yaklaşık 3 şişe sıvı şampuana denk gelecek şekilde, konsantre bir üründür.

Ortalama 70-80 yıkama kullanabilmeniz öngörülür.

Konsantre bir ürün oluşundan ötürü birkaç tur uygulama ile bolca köpürmesi, etkili bir temizlik sağladığından duşta tek kullanımın yeterli olması sayesinde, bir adet Baboon Katı Şampuan aylarca sizinle olacak.

 

Katı Şampuan pH’ı kaçtır?

 

Katı şampuanlar pH kontrollü olarak üretilirler. pH aralığının saç için ideal bir aralık olan 5.0-5.5 aralığında olmasını sağlarız.

Cildimiz düşük ve yüksek pH’ları hızla tolere edebilirken, saçımızın yapısının çok farklı olmasından ötürü saç teli, sabun gibi yüksek pH’ları kolayca tolere edemez. (Doğal sabun pH’ı 9-10 civarıdır)

Sabun gibi bazik temizleyiciler, kütikülleri açar; saçın kütiküllerine dolarak daha mat, ağır, kalıntı hissine sahip, kabarık, şekil almakta zorlanan ve sık yağlanan saçlar yaratabilirler. Sabunun saçta kullanımının dezavanatajlarından birisi de duş aldığımız çeşme sularındaki kireç ile tepkime verip saçlardaki kalıntı hissini arttırabilmesidir.

Kütiküller, saç teline mikroskop ile baktığımızda tırtıklı göreceğimiz saç telinin dışındaki yapıdır. Esas görevleri saç telini korumaktır. Saç teli, biraz daha asidik (

Tüm bu nedenlerden dolayı her saç sabun ile anlaşamaz; ama hemen hemen her saç Baboon Katı Şampuan ile anlaşabilir.

Sizin de Baboon Katı Şampuan ile anlaşacağınıza inanıyor ve kullanım sonrası yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

  

Sevgiyle,

Gülçin Özbiçerler

 

Baboon Katı Şampuanları incelemek için tıklayınız.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.