Cilde Zarar Veren Maddeler: Hangi İçeriklerden Kaçınmalıyız?

07-02-2024 14:17
Cilde Zarar Veren Maddeler: Hangi İçeriklerden Kaçınmalıyız?
Çoğumuz günlük cilt bakım rutinimizde bir dizi ürün kullanırız. Ancak bu ürünler tam olarak cildimize ne yapıyor? İşte doğal olmayan bakım ürünlerinde bulunan ve cildimize potansiyel olarak zarar verebilecek bazı maddeler hakkında bilmeniz gerekenler. 


“Bakım ürünlerimizde ne olduğunu bilmek, sağlıklı ve güzel bir cilt elde etmemizde önemli bir adımdır.”

Artık tüketiciler olarak nelerin cildimize iyi geleceğini ve nelerin zarar vereceğini, zararlı maddeleri nasıl önleyeceğimizi anlamamız gerekiyor. Çünkü sonuçta, cildimiz vücudumuzda en önemli mirasımızdır ve en çok ilgi ve hassasiyeti hak eder. Bu yazımızda, doğal olmayan bakım ürünlerinde bulunan ve cilde zararlı olan bazı maddeleri derinlemesine inceleyeceğiz. 

Cilt Bakım Ürünlerinde En Çok Hangi Maddelere Dikkat Etmeli? 

  • Parabenler
  • Formaldehit
  • Sülfatlar
  • Sentetik Kokular

Bu maddeler sadece birkaç örnektir. Bir ürünü kullanırken, bu maddelerin cildimize ne gibi etkileri olabileceğini aklınızda bulundurmanız önemlidir.

Parabenler: Öncelikle parabenlerden başlayalım. Parabenler, bakım ürünlerinin raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasal maddelerdir. Ancak, birçok araştırma parabenlerin ciltte tahrişe neden olabileceğini göstermiştir.

Ftalatlar: Ftalatlar cilt bakımı, kozmetik ve saç bakım ürünlerinde ürünlerin esnekliğinin arttırmak,rengini korumak, dayanıklılığını arttırmak amacıyla kullanılan "plastikleştiricilerdir".

Ftalatlar Endokrin bozulması, gelişimsel ve üreme toksisitesi ve kanserle bağlantılı olduğu bir çok çalışma ile kanıtlanmıştır. Bu nedenle bu kimyasalların Avrupa Birliği'nde kozmetik ürünlerinde kullanımı yasaklandı, ancak ABD ürünlerinde hala yaygın olarak kullanılıyor.

Sls: Sls, bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir başka maddedir. Sls, ürünlerin köpük yapısını oluşturmak için kullanılır. Fakat sürekli ve aşırı kullanımda cildin doğal yağlarını yok edebilir ve cildi kurutabilir. Bu da cilt tahrişi ve daha ciddi cilt problemlerine neden olabilir. 

Yapay Parfümler: Bakım ürünlerinde kullanılan yapay parfümler de cilt üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilir. Yapay parfümler genellikle ürüne hoş bir koku vermek için kullanılır, ancak bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. 

Cildinizle ilgili olarak alabileceğiniz en iyi karar, doğal ve organik bakım ürünleri tercih etmek olabilir. Hem sağlığınızı korumak hem de çevreye yapabileceğiniz olası zararları en aza indirmek için bu tür bir seçim en doğru adım olacaktır.

Örneğin, doğal ve kimyasal katkı maddelerinden uzak, hem cildinize hem de doğaya yararlı katı şampuan ile başlayabilirsiniz. Diğer bir seçeneğiniz de, cildi besleyen ve nemlendiren, kimyasal içermeyen doğal sabun olabilir. Tabii ki, ter kokusunu engelleyen ve aynı zamanda cildinize nefes alabilme imkanı sağlayan  doğal deodorant da sağlık dostu cilt bakım rutininizin ayrılmaz bir parçası olacaktır. 

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Doğal Krem Deodorantlar: Terleme Sorununa Doğal Çözüm

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.